Omslagsbilden på din Facebook sida/företagssida är som ett ansikte utåt för ditt företag. Se till att använda den smart så att du kan få in leads och besökare till din hemsida etc via den.

Facebook-omslagsbilder sätter tonen för inte bara din Facebook-sida utan även ditt företag. Så skapa den på ett smart sätt så att du syns på det sätt som du vill synas och även uppfattas så som du har tänkt.

Det kan vara smart att använda knappen du kan anpassa under bilden för att driva trafiken dit du vill. Det skulle kunna vara hemsida, en landningssida eller en YouTube kanal. Ja allt som har en länk helt enkelt.

Nedan har du ett exempel på hur man kan göra.

Visa i bilden att du har ett erbjudande eller något annat du vet att din målgrupp kan vara intresserad av.

Redigera sedan knappen och lägg den länk som leder till den sidan där.

Personligen tycker jag att det kan vara smart att länken går till en landningssida med ett gratiserbjudande som du lämnar gentemot att du får namn och e-postadress på din e-potslista så att du kan ha fortsatt kontakt med dina besökare i största möjliga utsträckning.

Varsågod att ladda ned en gratis Canva mall som du kan redigera.

Klicka på knappen nedan så får du en mall som du kan redigera och använda på din Facebook sida eller kanske bara inspireras av.