Januari månad har gått och det börjar bli ljusare på både morgnarna och eftermiddagarna. Jag tänkte egentligen inte prata om väder men det blir liksom så att man kommer in på det då vädret påverkar oss så otroligt mycket. Solens strålar som värmer igenom fönstren i lunchrummet, man får börja kisa igen när man ska svänga ut från parkeringen eller att man faktiskt tar sig ut på en lunchpromenad igen. 

Det är här jag vill stanna lite, promenader, och framför allt de som är är lite kortare och med lite mer puls. Eller iaf så man får upp lite flås, och gärna i anslutning till att man har ätit. Det hjälper faktiskt kroppen att ta hand om matspjälkningen och få systemet att hålla ett bra flöde och flyta på så att säga. 

Och tar man promenaden mitt på dagen nu så fyller den ännu fler funktioner än att bara hålla magen igång. 

Bara det att man kommer ut och skiftar miljö och tänker på något annat för en stund gör att man blir mer produktiv, kreativ och får ny energi, vilket många har brist på.  För hur många gånger låter det inte så här?

-Åh, det är så mörkt ute, jag längtar tills det blir ljusare och man kan vara ute lite mer. Och. 

-Om jag bara kom ut en kort stund mitt på dagen, jag får så dåligt samvete för att jag är inne hela dagarna. Man slipper dom negativa tankerbanorna som kommentarerna göder för att man faktiskt varit ute.

Och en annan oroligt viktig aspekt med att vistas utomhus är den stressreducerande effekt naturen har på vårt nervsystem.  Så även att du tar en kort snabb promenad på 10 minuter så kan det hjälpa att sänka stressnivåerna i kroppen. 

Camilla D Hälsocoach online Formbar