Jag drömde som 14 åring om att driva ett hälsocenter på orten där jag bor, det skulle finnas allt som hade med god hälsa att göra. Det skulle finnas en spa och massageanläggning, olika träningsformer, ekologisk näringstät och god mat, alla typer av behandlingar och ja ni fattar. Det mesta.

Sen valde jag gymnasium och gick barn och fritid. Började jobba som personlig assistent, butiksanställd, lss vårdare och barnskötare. Jag var med och öppnade en förskola och jobbade och trivdes superbra.

2015 blev jag mamma och hela livet förändrades.

Jag ville inte längre jobba med att ta hand om andras barn, att lämna bort mitt eget för att göra samma sak med andras kändes inte bra.

Och i samma veva som det började bli dags för honom att börja på förskola hade min tonårsdröm smugit sig upp ur mitt undermedvetna och pockade på uppmärksamhet.

Jag ville byta men hur och till vad?

Camilla coach på Hälsocoach online

Jag fick möjligheten att börja jobba med hälsa tillsammans med grundaren av Hälsocoach online Jenniefer Kindstrand och har sen 2016 jobbat ihop med henne och varit med och utformat och skapat det som idag är Hälsocoach online.

När jag började jobba var det mesta fortfarande analogt. Vissa saker gjordes online. Och när jag fick frågan om vi skulle börja helt online tänkte jag att det lät spännande och skrämmande.

Jag visste inte vad en browser var, och då vågade jag inte erkänna det så jag googlade 😂

Nu har jag jobbat med Hälsocoach online sen starten 2020 och med Formbar sen 2018 och älskar det. Friheten att kunna jobba vart ifrån jag befinner mig och när det passar mig är ovärdeligt.

Jag lägger själv upp mina dagar och arbetsuppgifter så att det passar så som jag vill ha det.

Men inte bara det. Den personliga resan jag har gjort och som jag får vara del av hos andra är något helt annat. Det är ovärdigt och så makalöst häftigt.

Det gäller både de kunder jag har och de jag är handledare åt. Jag känner att jag verkligen hjälper andra att må bättre med sin hälsa och med sina drömmar om att kunna anpassa sina jobb efter hur de vill ha sitt liv.

Det är lätt att tro att man lyckas bättre själv men att ha kollegor som stöttar, bollar idéer, som man inspireras av och som man kan dela material och information med gör allt mer lättjobbat.

Är det något jag vill att ni ska ta vara på så är det möjligheter som ges.

Vet du inte hur man gör så säg ja till magkänslan som säger att du ska prova och lär dig längs vägen. Ingen är fullfjädrad från början. Att göra jobbet och resan är det som kommer förbereda dig och höra dig redo 🙂

/Camilla Radford Hälsovetare & Hälsocoach online